Stěhování do bytu po rodičích


Plánujete stěhování do bytu, který patřil vašim rodičům či jiným příbuzným, a jde o dědictví, například po náhlém úmrtí? Takové situace se stávají poměrně běžně, život už je tu takový, a musíme počítat se vším. Jak se na takové stěhování a předávání bytu připravit, abyste nebyli zaskočeni?

stěhování ložnice

Prověřte elektroinstalaci, plynové spotřebiče a vzduchotechniku – první věc, co byste měli po vyřízení dědictví provést, je revize těchto zařízení, která jsou potenciálním nebezpečím pro váš byt i celý dům. Jde tu zejména o nebezpečí požáru či výbuchu a po provedení revize budete mít alespoň přehled o tom, v jakém stavu tyto technické vymoženosti jsou.

Vyklizení bytu – při předávání objektů u náhlých úmrtí musíte počítat s tím, že dům nebo byt bude v takovém stavu, jak jej naposledy nebožtík užíval. Může tu být paradoxně i plná chladnička potravin, těch se samozřejmě zbavte, protože budou pravděpodobně již prošlé a zkažené. Byt bude plný věcí a vy byste měli ještě před nastěhováním provést probírku, a požádat stěhovací firmu o vyklizení bytu. Stěhováci vyklízejí byty i sklepní kóje a další prostory, jako jsou garáže, kůlny apod.

stěhování nábytku

Stěhování na klíč – samotné stěhování bytů v Praze může probíhat v mnoha formách, například svépomocí, nebo částečně se stěhovací firmou, anebo ve zcela komplexním duchu se stěhovací firmou na klíč. Stěhováky můžete požádat takřka o cokoli, přestěhují vám těžký starožitný nábytek, demontují nábytek rozebíratelný, poradí si s klavíry či trezory, stěhují i velká akvária nebo velkoplošné televizory.

Stěhování za každého počasí – stěhovací firma vás přestěhuje za každého počasí, ovšem chcete-li klidnější průběh stěhování, vyhněte se pokud možno tropickým letním teplotám. Stěhováci vás přestěhují i tehdy, ale je to zbytečně velký nápor pro každého člověka, který v terénu musí vykonávat fyzicky náročnou práci.